Nationaal Douanecongres 2018

Donderdag 11 oktober 2018

WTC, Rotterdam

Downloads

De komende maanden zullen wij samen met onze partners verschillende downloads aan u aanbieden. Houdt deze website dan ook in de gaten.

 

Compliance & Trade Content  

Whitepaper Item Compliance & Trade Content
Challenges & Techniques of market leaders with a focus on key industry verticals

Item compliance and trade content are often the meeting point of international trade and operations. External factors, such as the fast-pace of today’s marketplace, government regulations, changing denied or sanctioned party lists and industry-specific considerations, intersect with operational challenges as companies expand into new product lines and regions. Businesses face multiple challenges when balancing external regulatory and industry complexity with operational excellence including:

Download de whitepaper >>


 


 


 

Whitepaper VENUA & GPA  

Whitepaper VENUE & GPA

Steeds meer consumenten bestellen producten via het internet. Maar daar stopt het niet. De zending moet zo snel mogelijk in huis zijn. En ondertussen wil de klant weten waar een zending zich bevindt. Dankzij de ontwikkeling van de VENUE regeling kunt u uw aangifte sneller en efficiënter doen. Zo kunt u uw klant garanderen van de snelste service. Maar wat is de VENUE regeling precies, hoe kunt u er gebruik van maken en waarom is Gateway de beste keus voor de VENUE met GPA?

Download de whitepaper >>


 


 


 

Douane Special 2017  

Douane Special 2017

“De wereldmarkt in beweging”, het thema voor het Nationaal Douanecongres 2017. Dat de wereldmarkt in beweging is, blijkt niet alleen uit de protectionistische beweging die President Trump inzet, maar ook uit de aanstaande Brexit. De ontwikkelingen op dit gebied zullen nauwlettend moeten worden gevolgd. Het is momenteel nog onduidelijk welke koers wordt ingezet: treedt het Verenigd Koninkrijk toe tot de EER, komt er een douane-unie, wordt er een zelfstandige handelsovereenkomst gesloten of is de beste optie de “meest begunstigde natie”? De onderhandelingen zijn in gang gezet, dus even afwachten en u tijdig laten informeren lijkt voor nu even de beste optie.

Ook dit jaar hebben we weer een goed gevulde Douane Special voor u vol artikelen, nieuws en wetenswaardigheden.

Lees de Douane Special 2017 >>


 


       


 

Whitepaper Douaneafhandeling in de 21e eeuw  

Whitepaper

Niet alleen de functie, maar ook andere gebieden van de douane zijn veranderd, zoals de timing van processen en technische mogelijkheden. Door de verwerking van elektronische gegevens kan relevante informatie over de getransporteerde goederen veel sneller naar de douaneautoriteiten worden gezonden.

Download de whitepaper >>


 


 


 

Whitepaper Acceptatie Innovatieve Supervisie Modellen door Nederlands Bedrijfsleven  

Whitepaper Acceptatie Innovatieve Supervisie Modellen door Nederlands Bedrijfsleven

Sinds de introductie van de UCC afgelopen mei 2016, is er al veel veranderd en zal er nog steeds veel veranderen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de internationale goederenstroom en onder controle van de Nederlandse douane. Onder het oude CDW waren er vele vereenvoudigingen mogelijk voor het Nederlandse bedrijfsleven, waar ook veel van geprofiteerd is. Het nieuwe DWU poogt douaneprocedures en het vergunningenstelsel te harmoniseren binnen de EU. Dit gaat zijn weerslag vinden binnen het vergunningenstelsel waar Nederlandse bedrijven van profiteren is de verwachting.

Download de whitepaper >>


 


 


 

Whitepaper Het controlespoor van Gateway  

Whitepaper Het controlespoor van Gateway

Hans en Grietje hadden al scherp in de gaten dat een onuitwisbaar Controlespoor van groot belang is. Die vergelijking gaat niet verder dan het spoor want als je het spoor bijster raakt zal de belastingdienst je niet opsluiten om vet te mesten.

Download de whitepaper >>