Nationaal Douanecongres 2017

Donderdag 12 oktober 2017

WTC, Rotterdam

Downloads

De komende maanden zullen wij samen met onze partners verschillende downloads aan u aanbieden. Houdt deze website dan ook in de gaten.

 

 

Download de eventapp Nationaal Douanecongres 2017

Speciaal voor het Nationaal Douanecongres is er een app ontwikkeld. Wilt u alle informatie rondom het congres direct binnen handbereik hebben? Download dan de app Nationaal Douanecongres 2017.
In slechts twee stappen kunt u al beginnen. De app maakt het mogelijk om uw eigen programma bij te houden, snel te zoeken naar standhouders en partners en gemakkelijk te navigeren met de plattegrond. Daarnaast legt u voor, tijdens en na het congres simpel contact met andere deelnemers, sprekers en standhouders.
 

Download hem nu voor iOs en Google Play!

 

iOS Apple Douane Congres App

Android Android Douane Congres App


 


 


 

Brochure Douanecongres 2017  

Brochure Douanecongres 2017
Bekijk het programma en maak een keuze uit de themasessies. Alle informatie overzichtelijk op een rij.

Download de brochure >>


 


 


 

Douane Special 2017  

Douane Special 2017

“De wereldmarkt in beweging”, het thema voor het Nationaal Douanecongres 2017. Dat de wereldmarkt in beweging is, blijkt niet alleen uit de protectionistische beweging die President Trump inzet, maar ook uit de aanstaande Brexit. De ontwikkelingen op dit gebied zullen nauwlettend moeten worden gevolgd. Het is momenteel nog onduidelijk welke koers wordt ingezet: treedt het Verenigd Koninkrijk toe tot de EER, komt er een douane-unie, wordt er een zelfstandige handelsovereenkomst gesloten of is de beste optie de “meest begunstigde natie”? De onderhandelingen zijn in gang gezet, dus even afwachten en u tijdig laten informeren lijkt voor nu even de beste optie.

Ook dit jaar hebben we weer een goed gevulde Douane Special voor u vol artikelen, nieuws en wetenswaardigheden.

Lees de Douane Special 2017 >>


 


       


 

Whitepaper Douaneafhandeling in de 21e eeuw  

Whitepaper

Niet alleen de functie, maar ook andere gebieden van de douane zijn veranderd, zoals de timing van processen en technische mogelijkheden. Door de verwerking van elektronische gegevens kan relevante informatie over de getransporteerde goederen veel sneller naar de douaneautoriteiten worden gezonden.

Download de whitepaper >>


 


 


 

Whitepaper Acceptatie Innovatieve Supervisie Modellen door Nederlands Bedrijfsleven  

Whitepaper Acceptatie Innovatieve Supervisie Modellen door Nederlands Bedrijfsleven

Sinds de introductie van de UCC afgelopen mei 2016, is er al veel veranderd en zal er nog steeds veel veranderen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de internationale goederenstroom en onder controle van de Nederlandse douane. Onder het oude CDW waren er vele vereenvoudigingen mogelijk voor het Nederlandse bedrijfsleven, waar ook veel van geprofiteerd is. Het nieuwe DWU poogt douaneprocedures en het vergunningenstelsel te harmoniseren binnen de EU. Dit gaat zijn weerslag vinden binnen het vergunningenstelsel waar Nederlandse bedrijven van profiteren is de verwachting.

Download de whitepaper >>