Nationaal Douanecongres 2018

11 oktober 2018 | WTC Rotterdam

Expertsessies

Heeft u een bijzondere vraag of bent u op zoek naar advies? Dan is dit uw kans! Tijdens de expertsessies geven verschillende experts (instellingen, organisaties of individuen) u één-op-één deskundig commentaar, advies en informatie naar aanleiding van de door u vooraf ingediende vraag. Tijdens elke ronde van themasessies vinden er expertsessies plaats en per ronde heeft u speeddatesmet drie verschillende experts.

Wilt u expertsessies volgen? Geef dan bij uw sessiekeuze op het inschrijfformulier aan in welke ronde u interesse heeft in het volgen van expertsessies. Zodra alle expertsessies bekend zijn, nemen wij contact met u op met het aanbod van experts.

 

Hieronder het overzicht van de expertsessies die tot nu toe bekend zijn.

 

BluJay     

Expertsessie - BluJay
Als u samenwerkt met BluJay kijgt u de beschikking over een groot Global Trade Network, een rijk portfolio aan cloud en on-premise applicaties, geschikt voor meerdere transportmodaliteiten, zorgeloze douaneafhandeling, realtime data-analyses, plus supply chain visibility voor snelle aanpassingen. Onze beproefde, geavanceerde technologie is schaalbaar naar uw bedrijfsbehoeften.

De domeinexpertise van BluJay Solutions zit binnen alle gebieden van de wereldwijde handel – transport, parcel, warehouse en douanebeheer, alsook expeditie en compliance – gecombineerd met 40 jaar ervaring, zorgt ervoor dat de organisatie wordt gezien als een betrouwbare keuze voor ruim 7.500 klanten in meer dan 100 landen.

Herman Strijtveen | Product Manager EU Customs, BluJay 


 


 


 

Stratech Software Solutions  

Expertsessie - Stratech 1 (Ketenintegratie)
Wilt u meer flexibiliteit, grip en efficiency in het exportproces? Dan ga ik graag met u in gesprek over de integratie van de digitale communicatie met ketenpartners (Douane, KvK, NVWA, klanten, vervoerders, rederijen, havens, banken).

Mike Duivenbode | Specialist, Stratech


 


 


 

Stratech Software Solutions  

Expertsessie - Stratech 2 (Kennisborging)
Wilt u ook verbetering van efficiency, controle en compliance in de Supply Chain? Dan ga ik graag met u in gesprek over kennisborging van de businesslogica van uw exportprocessen.

Bram Groener | Specialist, Stratech


 


 


 

Descartes   Expertsessie - Descartes
Bezoekers kunnen bij Descartes terecht voor informatie en advies omtrent:
•             AGS
•             Brexit
•             Bonded warehouse
•             Accijzen
•             Classificatie
•             Denied Party Screening
•             Logistieke documenten

Philip Wiegers | Business Consultant, Descartes

Eric Geerts | Product Manager Customs, Descartes


 


 


 

RSM Erasmus University  

Expertsessie - RSM 1

prof. Albert Veenstra geeft tijdens het Douanecongres een themasessie met als titel ‘De rol van de douane-expediteur in toekomstperspectief’. In de expert-sessie kan hij vragen beantwoorden over hoe douane-expediteurs kunnen worden beoordeeld en hoe bedrijven een ‘broker rationalisation’ programma opzetten.

prof. Albert Veenstra | wetenschappelijk directeur van Dinalog en professor international trade facilitation and logistics, aan de School of Industrial Engineering van de TU/e. Daarnaast is hij kerndocent bij de RSM in de Master in Customs and Supply Chain Compliance.


 


 


 

RSM Erasmus University  

Expertsessie - RSM 2

Klaas Wassens kan in de expertsessie een toelichting geven op de toelatingseisen van het programma en een snelle ‘c.v.-check’ doen. Ook kan hij aangeven wat het programma heeft gedaan voor de kennisontwikkeling en loopbaan van deelnemers.
 

Klaas Wassens MSc IDE | Executive Director van RSM’s Master in Customs and Supply Chain Compliance programma. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van maatwerkprogramma’s.


 


 


 

Gateway  

Expertsessie - Gateway 1

Tijdens het Douanecongres vertellen wij u graag meer over de VENUE regeling met GPA, welke wij onlangs hebben ontwikkeld in samenwerking met de Douane. Bent u benieuwd wat voor voordeel de VENUE regeling met GPA voor uw organisatie oplevert? Schrijf u vandaag nog in!
 

Edwin Muller | Product Consultant, Gateway

Sanjin Pikulic | Product Consultant, Gatway


 


 


 

aeb  

Expertsessie - AEB 1 (Douane & dual use classificatie)

Statische data management kent vele uitdagingen waaronder het vastleggen, up-to-date houden van de geclassificeerde goederen. Maar ook natuurlijk hoe u tot een classificatie komt is veelal een uitdaging.
Een excel oplossing voldoet al snel niet, zeker niet omdat goederencodes en dual use codes per land kunnen verschillen – ook binnen de EU! In deze expert sessie kunt u met een expert van AEB in gesprek gaan over uw uitdagingen mbt de douane en of dual use classificatie van uw goederen en hoe u die bijhoudt. Stel uw vraag en ga met AEB in discussie.

René Wijnants | Sales specialist, AEB


 


 


 

aeb  

Expertsessie - AEB 2 (Multi country douane management (filing en of broker) maar dan wel in 1 systeem)

Welke multinational kent de problematiek wel niet dat in verschillende landen verschillende IT systemen worden gebruikt om douane aangiften te kunnen doen, met alle sores en kosten van dien.
Vele pogingen zijn er in het verleden gedaan om van uit IT tot 1 oplossing te komen voor dit problem. Is daar al iemand succesvol in of is het nog steeds nodig om verschillende oplossingen te gebruiken. In deze expert sessie gaat een expert van AEB met u in gesprek over uw eisen omtrent een multi country douane managementoplossing en denk daarbij niet alleen aan self-filing
maar ook aan de vele brokers die vaak gebruikt worden (lees: Douane special 2017: Broker Management).

Uwe Henning | Director International Business Development


 


 


 

aeb  

Expertsessie - AEB 3 (Vragen over hoe je inzicht krijgt in supply chain en global trade processen)

Meten = weten wie kent dat gezegde wel niet. Maar hoe meet je precies en wat daarover zijn kilometers tekst geschreven en wat is nu relevant en wat niet. Veel bedrijven worstelen met dit
vraagstuk en hebben specifieke eisen welke achteraf misschien wel niet zo specifiek zijn. In deze expert sessie gaat een expert van AEB met u in gesprek over uw problemen met
inzicht te krijgen in uw processen. Veel al kunt u snel inzicht krijgen zonder al te veel inspanning. Ziet u door de bomen (en onkruid) het bos nog.

Carsten Amtrup | Director International Business Development