Nationaal Douanecongres 2018

11 oktober 2018 | WTC Rotterdam

Bram van Breukelen

Adviseur

Na 30 jaar lang bij de Nederlandse Douane werkzaam te zijn geweest, is Bram in 2008 als adviseur bij Customs Knowledge in dienst getreden. In zijn rol als adviseur adviseert en procedeert hij voor cliënten op het gebied van douanerecht. De specialisatie van Bram ligt op het gebied van classificatie, douanewaarde en herkomst & oorsprong.

Na 30 jaar lang bij de Nederlandse Douane werkzaam te zijn geweest, is Bram in 2008 als adviseur bij Customs Knowledge in dienst getreden. In zijn rol als adviseur adviseert en procedeert hij voor cliënten op het gebied van douanerecht. De specialisatie van Bram ligt op het gebied van classificatie, douanewaarde en herkomst & oorsprong. Bij Customs Knowledge heeft Bram al een aantal grote en mooie successen op zijn naam staan. Naast het adviseren en procederen heeft Bram ook het lesgeven in zijn bloed zitten, hetgeen mag blijken uit de vele trainingen en opleidingen die hij geeft. De toegevoegde waarde van Bram is de jarenlange ervaring  binnen de Nederlandse Douane en zijn kennis en netwerk als gevolg van de diverse functies die hij heeft bekleed.

 

Achtergrond
Bij de Douane heeft Bram een aantal fiscale en juridische opleidingen op HBO-niveau gevolgd. Als verificateur (F-functionaris) heeft Bram een scala aan werkzaamheden uitgevoerd, zoals klantcoördinator en medewerker van het team Bezwaar & Beroep. Ook is Bram lange tijd opleidingscoördinator en expert douane bij het opleidingscentrum van de Douane geweest. Daarna was hij werkzaam bij B / CPP (Belastingdienst / Centrum voor proces- en productontwikkeling). Daar was Bram verantwoordelijk voor het landelijke beleid op douanegebied. Ook nam hij als gedelegeerde namens Nederland deel aan een aantal Comité´s in Brussel.  Bram is met zijn jarenlange ervaring en diverse specialisaties een grote aanwinst voor Customs Knowledge .

Samen met Bart Boersma schreef Bram het boek “Douane in vogelvlucht”. Als docent is hij verbonden aan onder meer de EVO en de Kamer van Koophandel en geeft hij diverse in-company trainingen.